Su Vatandır...Su Medeniyettir... Suyumuza Sahip Çıkalım!

Su Vatandır...Su Medeniyettir... Suyumuza Sahip Çıkalım!

Ülkemizde su kaynaklarımızın 12’si içme ve kullanma amaçlı kullanılmaktadır. Mevcut su kaynaklarımızın verimli kullanılması konusunda her bir vatandaşımıza önemli sorumluluklar düşmektedir. Suyu verimli kullanan cihaz, ekipman ve aparatları tercih ederek, günlük yaşantımızda su kullanım alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük değişikliklerle önemli büyüklüklerde su tasarrufu sağlayabiliriz.

Alışkanlıklarımızı değiştirerek ve günlük yaşantımızda suyu daha verimli kullanarak, her birimiz günlük yaklaşık 5 damacana suyu tasarruf edebiliriz.

Akıtan muslukları tamir ederek, musluk uçlarına tasarruf aparatları takarak, tasarruflu duş başlıkları kullanarak, bulaşık ve çamaşır makineleri satın alırken su ve enerji kullanımları düşük olanları seçerek, ön yıkama yapmayarak ve makineleri dolmadan çalıştırmayarak, banyo ve diş fırçalama gibi kişisel bakım sırasında gereksiz su kullanmayarak, kademeli sifonlar kullanarak, yani hepimizin bildiği basit değişimlerle suyumuzu daha verimli kullanabiliriz.

Günlük yaşantımızda, içme suyu kullanımı dışında yağmur suyu ve gri sular gibi alternatif su kaynaklarının yaygınlaştırılması, halkımızın bu konuda bilgilendirilmesi ve farkındalığının artırılması da su kaynaklarının sürdürülebilirliği ve birim sudan en yüksek faydanın sağlanması açısından son derece önemlidir.

16.11.2023 120

16-11-2023

Kaynak: https://www.suverimliligi.gov.tr/